Båttur fra Kyrenia Havn

Båttur fra Kyrenia Havn

You are currently viewing Båttur fra Kyrenia Havn

En sval dag for store og små til sjøs

En dag på sjøen på en båttur beskrives av mange som en av feriens deiligste dager. Fra Kyrenias gamle havn går det daglig turer. Det er flere forskjellige båt operatører, men opplegget er stort sett det samme. Det er lurt å booke tid pr. telefon eller kjøpe billetter på forhånd, en dag man er i havnen for å spise etc. Båtene kjører turer hver dag i sommersesongen. Turopplegget er noe mer avhengig vind og vær  i vår, høst og vintersesongen.

REstauranter under blå parasoller liggende etter hverandre i Kyrenia gamle havn.

Båten kjører ut i fra havnen i 10. tiden på morningen. Varighet av turen er ofte ca 5 timer slik at en kommer tilbake i 15.-16.00 tiden.
Priser og valutakurser fra 2018)Prisen varier fra 15-20£ britiske pund eller en betaler i TL tyrkiske lire,  ca. 70-100 TL pr. person inkl. lunch.   Tilsvarende i Norske kroner blir fra ca. 165,- og oppover, alt etter båt og valutakurs.

Kyrenia festning fra middelalderen sett fra havet, med Kyreniafjellene i bakgrunnen.

Kyrenia Castle, Nord Kypros, sett fra havet på vei utover på båtturen. En blir påminnet om Europas storslagne historie mange steder på Kypros, men Kyrenia Castle er trolig det best bevarte. Se bilder og les mer om Kyrenia Castle.

Ung gutt Eirik på båttur med Kyrenia Castle, Nord Kypros i bakgrunnen

Ung mann på båttur som ser mot husene og fjellene bak Kyrenia Nord Kypros

Kvinner som soler seg på dekk på båttur ved Alsancak, Nord Kypros

Båtene har solskjerming på deler av dekket, mens noen deler er flotte for å sole seg. Husk solkrem med høy solfaktor. Alle båtene har toalett, noen har skifterom og dusj.

Escape beach en av de beste strender nord Kypros med fjellene bak og en badebåt som har stoppet opp.

Det er luftig å være ute på sjøen, med bris og bevegelse. Mange beskriver båtturen, som sin flotteste dag under hele ferien. En kjører langs kysten vestover slik at det funger som en sightseeing. En får en flott oversikt over fjellryggen som går langs hele Nord Kypros og en får sett hvordan hele eller deler av kyststripen ser ut, fra sjøsiden.

Kjell Erik Oseberg sitter høyt og studerer utsikten på båttur.

Billettprisen inkluderer lunch og en drikke

Det inkluderer et lunchmåltid i løpet av dagen og en drikke til maten. Drikke utover dette, kan kjøpes ombord. Når det gjelder lunchen gir en ofte beskjed ved booking om en ønsker fisk eller kyllinger. Selve lunchen er en tradisjonell kypriotisk hjemmelaget buffe bestående av forskjellige mezes, salat, kylling eller fisk.

Lunchmåltid med forskjellige skåler med mezeretter som salat, oliven, humus.

Ung mann som drikker øl og Monica Oseberg på båttur med turkis vann

Monica O. Oseberg, FeriehusMiddelhavet koser seg på båttur, spesielt når hun har med hele familien. En båttur passer for alle aldre og på de varmeste dagene i august, er en båt tur spesielt godt egnet.  En bader, kjøler seg med brisen, bader igjen og igjen samtidig som en får vært sammen, sett på utsikten til land og prøvd seg på vannsport som underholdning.

Båttur med full lunch, flere badestopp og vannsport

Noen båter har sklie slik at en kan rutche ut i vannet på badestoppene.  De fleste båtene  tar 2-3 badestopp, hvorav et av stoppene er i nærheten av populære Escape Beach, Alsancak på vestsiden av Kyrenia.  Det selges billetter om bord for de som ønsker å kjøre parachute, vannskuter, banan o.l. Prisene er betraktelig lavere om en sammenlikner med f. eks. Spania. Spør eventuelt om prisene før dere booker båtturen.

Unge menn med redningsvester kjører vannskuter på Nord Kypros

Fallskjerm i mange farger henger etter en båt på Nord Kypros.

Dame snorkler i det klare og turkis vannet på Nord Kypros

Etter endt dag på sjøen velger noen å spise middag i Kyrenia gamle havn. Les om og se bilder fra Kyrenia gamle havn her. 

Andre tilbud er solnedgang cruise inkl. mat og drikke. En kan også chartre en båt for en hel dag, om en er mange nok.  Ta kontakt ved spørsmål.

Kyrenia gamle havn i skumringen med lys på bygninger og restauranter

Kyrenia gamle havn, Nord Kypros i skumrings lys kommer med 100% stemninggaranti.