You are currently viewing Kantara Castle Nord Kypros

Kantara Castle Nord Kypros

Mange mulige turveier å velge fra

Skilter som viser forskjellige veier å gå i fjellene på nord Kypros. Trær og blå himmel bak.

Kantara Castle Nord Kypros området har mange turveier, noe som gir mange muligheter for gåturer. Søndag er ut på turdag for oss nordmenn. Det er herlig i 20 grader og med blå himmel i desember. Vi parkerte i Kantara landsbyen ved restauranten der og begynte gåturen mot borgen. En kan gå den asfalterte veien helt frem til billettsalget. Vi valgte en turvei inn til venstre, som gikk opp en bratt bakke forbi noen forlatte hytter. Der kom vi på nordsiden av fjellryggen og fikk en fantastisk utsikt ned til havet.

Dame som står å ser utover Kypros fra fjellene ved Kantara Castle. En skakk furu på kanten av fjellet.

En flott 3. desember dag, med blå himmel og 20 grader gjorde at vi kunne kle av oss etterhvert som vi ble varme tiltross for høyden. Etter en stund valgte vi å gå slik at vi kom inn på den asfalterte veien frem til festningen. Like før en kommer frem er det et stort piknik område med sittebenker, lekeapparater m.m. Dette var et populært utfartsted for de lokale.

Mann i shorts på søndagstur i fjellene i nord Kypros i desember.

Kantara festningen,  er en av 4 middelalder festninger på Nord Kypros. De andre to er St.Hilarion Castle og Buffavento Castle. I dag ligger Kantara Castle i ruiner i nordøst på øya Kypros, øst for Kyrenia / Besparmakfjellene ved den lille landsbyen Kantara.

Klarblå himmel over ruinene av Kantara Castle på toppen av fjelltoppen, skilt til.

Den ligger 630 meter over havet og er den lavest beliggende av det tre festningene. Festningen ligger godt plassert for å kontrollere inngangen til Karpaz-halvøya og Mesaoria-slettene hvor Nicosia ligger. Den hadde to rektangulære tårn.

Blå himmel bak trappene og stigning opp til Kantara festning i desember.

Det er antatt at Kantarafestningen ble reist av Bysantinerne (Øst-Romerriket) som forsvar mot arabiske angrep en gang på 900-tallet. Østlige Middelhav ble terrorisert med gjentatte araberangrep etter at Muhammed hadde grunnlagt den nye religionen Islam på 700- tallet.  Første gang Kantara festning ble omtalt i kildene var i sammenheng med erobringen av Kypros av Rikardt Løvehjerte av England i 1191. Da søkte Kypros daværende despotiske hersker Isaak Komneous, tilflukt her.

Blå himmel i desember, utsikt fra Kantara festning nordover mot Tyrkia

I kampene mellom Genova og Venezia hadde festningen en viss betydning, men i 1562 var den allerede i ruiner. Årene i mellomtiden var Kypros styrt av den franske kongefamilien Lusignan.  Det synes som om festningen ble i ruiner under Venetiansk styre fra 1489, og at den etter det ble benyttet som en jakthytte for adelen som jaktet på fjellgeiter ved hjelp av tamme leoparder.

Blå himmel, utsikt utover Middelhavet og det ene tårnet på Kantara Castle Nord Kypros.

Utsikten fra Kantara vestover på Kyrenia- / Besparmak fjellene i Desember

Se turen beskrevet her på Wikiloc. 

Powered by Wikiloc