You are currently viewing Zenobia vrakdykk Larnaca

Zenobia vrakdykk Larnaca

Zenobia vrakdykk  Larnaca er rangert som vårt absolutte nummer 1 dykk.
Hit har familiens dykkerglade vært så heldige å få dykket, ikke bare 1 gang, men 2 ganger. Når man tar i betraktning at man gjør 2 dykk hver gang betyr det 4 ganger ned til vraket!

For oss som ferierer på Nord Kypros, blir en dag til Zenobia vrakdykk Larnaca en lang dag. Vraket ligger utenfor kysten av Larnaca havn i sør, så det er i overkant av 1 times kjøretur for å komme seg dit. Etter en kopp kaffe i utkanten av Larnaca, bærer det til havnen. Nå skal alt utstyr ombord i en av dykkerbåtene. Før den korte turen ut til selve vraket. Man kjenner på spenningen blant fokuserte dykkere.  Utstyret forberedes. Snart klart for første dykk – Kypros Zenobia vrak dykk!

Her “slapper vi av” i en av livbåtene.

Zenobia

Zenobia var et svensk lasteskip som kullseilte og sank på jomfruturen like utenfor Larnaca på Kypros den 7. juni 1980. Vraket ligger på 16–42 meters dyp og er et av de mest populære dykkemålene i Middelhavet. Zenobia er i tillegg rangert som et av de ti beste vrakdykkene i verden, og er en skikkelig godbit for den erfarne dykkeren.

Zenobia ligger på siden – med dekket “fullt” av Scandia lastebiler. Disse skulle etter planen leveres i Syria. Det første som slår enn når man er på vei ned i dypet er alle luftboblene som stiger mot overflaten. I sommersesongen er det alltid mange, mange som gjør som oss, og bruker en dag på eller rettere sagt, nede i havet for å oppleve Zenobia. Båten er så stor at det er vanskelig å få full oversikt når man er der.

Med en lengde på 72 meter og en bredde på 28 meter, er den et imponerende skue…
I 2010 var DinSide på Heftig vrakdykk på Kypros – artig lesing, spesielt da vi “kjenner oss igjen”.

Både vraket og området rundt har blitt erklært som fiskereservat av de Gresk-kypriotiske myndighetene. Zenobia har blitt et kunstig rev fullt av liv.

Etter dykkene til Zenobia, er et nattdykk vi gjorde sommeren 2020 blant våre høydepunkt som dykkere på Nord Kypros.  Det kan du kan lese mer om her.

Det finnes mange dykkeroperatører som tilbyr turer  Zenobia vrakdykk Larnaca, et av de finner du her.

Vi liker å filme dykketurene våre – slik at vi kan vise resten av familien hva de går glipp av. Her fra en av våre turer ned til Zenobia.