Bellapais kloster Nord Kypros

Bellapais kloster Nord Kypros

You are currently viewing Bellapais kloster Nord Kypros

Restaurant i klosterhagen.

Panoramabilde av klosteret og utsikten i Bellapais Nord Kypros

Bellapais kloster Nord Kypros ligger i en liten landsby, i fjellsiden like ovenfor Kyrenia / Girne. Landsbyen med klosteret og kirken er et av de flotteste stedene på både nord og sør Kypros. Stedet anbefales på det sterkeste. Hver gang jeg er på Nord Kypros må vi en tur ditt, enten det er dag eller kveld.

Bellapais Monastery North Cyprus

Første gangen vi kom kjørende til Bellapais kloster Nord Kypros opp fra Kyrenia/ Girne ble jeg helt målløs. Det skal litt til, hvis du spør mannen min. Klosteret lå fult opplyst i den mørke fjellsiden, som et Soria Moria. Det var fantastisk flott og stemningsfullt syn. Det hadde nesten noe magisk over seg.

Her kan du bedrive dagen med å utforske de imponerende restene av klosteret, eller bare slappe av under «Tree of Idleness», et gammelt morbærtre gjort kjent i Durrell`s bok «Bitter Lemons».  Landsbyen er tidligere hjemstedet til britiske forfatteren Lawrence Durrell (1912-1990).
Det er flere turveier som går utifra Bellapais landsby. Disse kan også kombineres slik at en går innom Kyrenia Castle.

Restaurantbord med Bellapais klosterruiner i bakgrunnen.

Limonade i skyggen på Kybele restaurant Bellapais med utsikt til Kyrenia.

Folklore historien antyder at de som sitter under det berømte «Tree of Idleness» blir late, uvirksomme og uvillig til å jobbe! Fastboende i Bellapais var svært bedagelige og late, men kanskje var det nettopp derfor de levde svært lenge. Levealderen var så høy i landsbyen, at det sies at kirkegårds graveren ble arbeidsledig.

Vårblomster, grønt og pent Bellapais Kloster Nord Kypros.

Bellapais`s  juvel er Abbeyèn eller «The Abbey of Peace (fra fransk: Abbaye de la Belle Paix). Bygget i det 13. århundre i gotisk stil, med rester av rosevinduer, er det i tillegg til å være en imponerende ruin, også en fult funksjonerende bygning. Det holdes jevnlige konserter i klostret, bryllup arrangeres i klosterhagen og selve klosteret og klosterkirken fungerer som et museum.

Ung mann står å beundrer utsmykkingen i den gamle landsbykirken i Bellapais.

Det er flere gode restauranter, rimeligere kafeer og mange små butikker å velge imellom. Hele landsbyen har en helt spesiell atmosfære beliggende oppe i fjellsiden. Klosteret og området rundt er vakkert både høysommer, vår, høst og om «vinteren».

deler av klosteret og museet Bellapais Nord Kypros.

En kan rusle rundt i Bellapais Kloster Nord Kypros og landsbyens trange gater blant de hvitkalkede og små slitne bygningene. Hvorfor ikke kjøpe lokale spesialiteter eller se på utsikten fra landsbyen ned til Kyrenia sentrum og det asurblå Middelhavet? Solnedgangen her ifra er også ubeskrivelig flott. Med andre ord, Bellapais er et ideelt tilfluktssted for de som ønsker en rolig og avslappende stund.  Samt «å smake på» en liten bit av Kypros fra en svunnen tid.

Bellapais kloster i skumring, Nord Kypros