St.Hilarion Castle Kyrenia

St.Hilarion Castle Kyrenia

You are currently viewing St.Hilarion Castle Kyrenia

Med en fantastisk utsikt ligger St.Hilarion Castle Kyrenia.  På en klar dag tar utsikten nesten  pusten fra en. Festingen eller slott, St. Hilarion  kalles begge deler. St. Hilarion Castle er den nest høyest beliggende  av de tre festningene, som ligger i Kyrenia ( Besparmak) fjellene.  Stedet var sommerresidensen til den franske kongefamilien Lusignan, som styrte Kypros i ca. 300 år i middelalderen.

Kjell Erik Oseberg som fotograferer utsikten en flott og klar vårdag.

Palmesøndag i påskeferien 2016 startet med en høy og klarblå himmel. Dagen og været passet godt for å  utforske de sagnomsuste og fascinerende ruinene av St. Hilarion Castle Kyrenia. Om kvelden kan slottet sees, som en lysende pynt høyt oppe i fjellet ovenfor Kyrenia.

De er lett å forstå at St.Hilarion Castle blir omtalt som Walt Disney slottet. St. Hilarion Castle i fjellene med klar blå himmel.

St. Hilarion Castle Kyrenia sies å være det slottet som inspirerte Walt Disney under skapelsesprosessen av dronningens slott i filmen om «Snøhvit». Det går en vei opp i fjellsiden ifra motorveien imellom Kyrenia/Girne og Nicosia/Lefkosa. På veien frem til slottets billettkontor kjører en jevnt oppover forbi en militærforlegning og øvelsesfelt.

Mennesker som går i trapper opp over en fjellside. De holder seg i rekkverk og går opp til hoveddelen av St.Hilarion Castle. e trapper opp til toppen st. hilarion

En kjører helt frem til inngangen. Deretter er det greit med gode sko pga alle trappene.Det er mye trapper om en ønskes å se alt og gå helt til toppen som er 732 meter over havet.

732 meter over havet ligger toppen av St. Hilarion Castle.

Ha med mye drikke på varme dager og godt fottøy. Dette var en opplevelse av de sjeldne. Det er en del trapper men med pauser underveis så lar det seg fint gjennomføre både for den ikke så veltrente og barn. Slottet er bygget på et helt spesielt sted, med en utsikt som nesten tar pusten fra en.

Deler av veggen i St.Hilarion castle Kyrenia.

Våren på Nord Kypros er spesielt vakker da bakken er dekket med irrgrønt gress, overstrødd med masse villmarks blomster og ledsaget av frydefull fuglesang. Sikten er også veldig god  i den kaldere årstiden, det blir mer varmedamp utover sommeren.

Sommerboligen til den franske kongefamilien St.Hilarion Castle kyrenia.

St. Hilarion festning med sin fantastiske beliggenhet er den best bevarte ruin av de tre tidligere festningene i Kyrenia fjellene. De andre er Kantara og Buffavento. Se bilder og les mer om Kantara Castle. Du kan også se b.ilder fra Buffavento Castle og lese mer her
Saint Hilarion castle Kyrenia var opprinnelig et kloster, og en kirke bygget der i det 10. århundre.

Monica O. Oseberg, FeriehusMiddelhavet i Dronningens vindu St.Hilarion Castle

I det 11. århundre begynte bysantinerne å bygge selve festningsverket, mens det ble utvidet til slott og sommer residens av den Lusignanske kongefamilien. En føler seg neste kongelig når en sitter i «dronningens» vindu og skuer ned til kysten. Dette måtte vi i FeriehusMiddelhavet teste ut også.
Monica O. Oseberg, FeriehusMiddelhavet, ble helt andektig med tanke på at ved Dronningens vindu på St.Hilarion Castle Kyrenia, satt mang en dronning og skuet utover.  En helt spesiell opplevelse.

St.Hilarion og fjellene østover i bakgrunnen., mot en knall blå og klar himmel på Nord Kypros.

You might «become breathless». 🙂
Da ment i dobbelt betydning, det er noen trapper å gå for å komme helt opp.
Turen anbefales på det sterkeste, det er verdt det!!
Hilsen fra Mikael, Kjell Erik og Monica