Denizkizi Beach Club Alsancak Kyrenia vest

Denizkizi Beach Club Alsancak Kyrenia vest

You are currently viewing Denizkizi Beach Club Alsancak Kyrenia vest

Denizkizi Beach Club Alsancak ligger 8 km vest fra Akpinar Patisseri i Kyrenia sentrum. For de som kommer på Girne 4 felts ringvei, er det kun 2,5 km fra den store rundkjøringen. Det er den store Alsancak rundkjøringen hvor ringveien møter den nedre veien ut av Kyrenia, Karaoğlanoğlu Caddesi.

Badebukt med turkist vann, solsenger bak og fjellene bakerst ved Denizkizi Beach Club Alsancak

Deretter ligger Alsancak Milli Parkı på den ene siden av veien og minnesmerke Özgürlük på den andre siden av veien. En passerer den kjente Escape Beach Club, like etter  Saint Tropez franske restaurant før en tar av til høyre ved skiltene til Denizkizi hotel og Beach.

Alle hotellene på Nord Kypros har en privat strand klubb, hvor badegjester  kan betale for å bruke hotellets fasiliteter. Prisen for voksene var i sesongen 2019 på 20 TL pr. person. Barnepris er oftest avhengig av alder, hvor de aller yngste er gratis.

Prisen dekker solseng, parasoll og bruk av skifterom og toaletter. En betaler ekstra for bruk av svømmebassenget.

En betaler pr. person før porten åpnes av vakten og en kan kjøre ned til parkeringen. Lunch buffet kan det betales ekstra for å få delta på. Snakk med vakten der billetter kjøpes eller ring hotellet på forhånd.

Denizkizi Beach Club Alsancak er en rolig, langrunn, finkornet og lun badebukt. De besøkende er i alle aldre med mye familier. Til sammenlikning finner en noe mer ungt klientell på Escape Beach club. Escape Beach ligger drøye kilometeren og få minutters kjøring unna.


For vårt utvalg av boliger i dette området


2 små jenter sitter å leker i vannkanten på Denizkizi Beach club Alsancak

Bildet med de to små jentene er tatt en deilig ettermiddag i begynnelsen av oktober.

DenzKizi Beach club
et rolig familiested

Det var stille og rolig, nok av plass og behagelige 25-26 grader i vannet.

cafebord i skyggen med havet utenfor på Denizkizi Beach club Alsancak

Denizkizi Beach Club Alsancak har et luftig området under tak med matservering. I tillegg er det en type minimarked med strandsaker og en type bar.  På samme nivå, et opp fra stranden, ligger også skifterom og toaletter.

Prisnivået for mat og drikke på denne strand cafeen er rimelig, som på andre folkelige serverings steder i området.  Menyen dekker alt hva en ønsker fra grillet fisk, kjøtt, pasta, salater og sandwicher.  Vi ser gjennomgående en prisforskjell mellom områder som Alsancak, som frekventeres mest av lokale og de typisk «nordiske stedene» på østsiden av Kyrenia.

Skulle familiens barn leke «Mitt skip er lastet med» leken, så der det lett når en kommer til bokstaven K. K for kos, K for Kypros og K for katter er det lett å tenke på. Kos og katter og Kypros henger i hop som hånd og hanske, brød og smør osv.

Denizkizi Beach Club Alsancak er intet unntak, med sin vakre semi langhårede og stripete skjønnhet.

På den venstre odden ute på siden av strandbukten er det bygget en lang brygge. Denne strekker seg utover mot der bukten åpner seg opp. Hit kjører vannsport-båtene og legger til for å sette av eller hente passasjerer. Fra denne stranden er det mulig å teste ut mange typer vannsport.

En kan velge mellom parasailing, waterski, wakeboard, jetski som vi kaller vannskuter på norsk, ringo / sitte i ring, banan og å kjøre speedbåt. Prisene er rimelige og utstyret av bra kvalitet. Prislisten her er fra 2018, men prisene ble også brukt i 2019.

brosjyre med priser for jetski, ring og banan vannsport på Denizkizi Beach club Alsancak

Vi har ikke vært med på noe vannsportsaktiviteter ved besøk på Denizkizi Beach club Alsancak. Vannsport firmaet besøker badebåtene når de har stopp i området, og da har vi hatt mye moro med vannskuter.

Vannsport er mer et sommer- og helgefenomen, så denne flotte dagen tidlig i oktober, var det ingen vannsportskunder.

Denizkizi Hotel & Beach club har et webkamera hvor en kan følge med på stranden. Gå inn på hotellets side og kameraet her.

DenizKizi hotell ligger litt ovenfor strandklubben med flott utsikt.

I forbindelse med strandklubben ligger en dykkeklubb og skole ved navn Nautilus. Nautilus scuba diving school er Padi sertifisert og driver opplæring for nybegynnere og de noe mer viderekommende. I tillegg er skolen sertifisert for å lære opp instruktører.

Kypros er et av det beste stedene å dykke i Middelhavet og har en dykkeopplevelse som ansees som en av de 10 beste vrakdykk stedene i verden. Det er Zenobia skipsvrak beliggende utenfor Larnaca havn. FeriehusMiddelhavet’s Kjell Erik og yngste sønn Eirik Nicolai, har dykket ned til Zenobia flere ganger. Resten av familien liker seg best på land og i oksygenrike omgivelser.

Les mer om de beste strender i Kyrenia og østover her.