Escape Beach Kyrenia – populær strand klubb

Escape Beach Kyrenia – populær strand klubb

You are currently viewing Escape Beach Kyrenia – populær strand klubb

Escape Beach Kyrenia

Escape Beach Kyrenia, er kanskje den mest kjente stranden i Kyrenia området og Nord Kypros, fra tidligere tider. Kommer du kjørende fra Kyrenia ligger stranden ned til høyre etter det store høye hvite monumentet kalt Özgürlük. Ordet betyr frihet og markere den tyrkiske støtten i forbindelse 1974 intervensjonen. Det er normalt sett godt med parkeringsplasser, men vær obs på at i helgen og spesielt på søndager er det mange besøkende. Da kan det lønne seg å komme i god tid før lunch.

Escape beach en av de beste strender nord Kypros med fjellene bak og en badebåt som har stoppet opp.

Gode fasiliteter

Det er inngangspenger på 20 TL pr. pers (2019),  som dekker parasoll og solseng, samt gir tilgang på dusj og skifterom.  Escape Beach Club har over tolv hundre komfortable solsenger medfølgende parasoller. En kan velge om en vil ligge på sandstranden, gressplenen eller ute på det brede trepanel belagte bryggen.

mange solsenger gjort klare på Escape Beach Kyrenia

Hyggelige servitører går til og fra og serverer drikke og mat hele dagen. I tillegg finnes en butikk / kiosk, kafé, juice bar og en strandrestaurant. Typen mat som serveres er typisk for en beach restaurant, dvs ikke gourmetmat. Maten er allikevel veldig god og velsmakende av typen tradisjonell for området, wraps og salater. Alt rimelig og godt presentert av serveringspersonalet.

Escape Beach Kyrenia langgrunt, finkornet og barnevennlig

Stranden er langgrunt og finkornet med rolig vann. Det gjør Escape beach trygg og barnevennlig. Det er en liten øy du kan svømme til. Der er det ideelt for snorkling rundt med mange små fisk å se på. Husk å ta med snorkel, maske og svømmeføtter om du har.

Vannsport til rimelige priser

Badebåtene som går ut ifra Kyrenia hver dag kommer inn og ankrer opp rundt lunsjtid og pynter i horisonten.  Da er det full fart ute i sundet med vannsport. Stort utvalg av vannsport som tilbys på Escape Beach Kyrenia. Du finner vannski, pedalbåt, bananbåt, jet ski, flyboard og dykking, alt til det vanlig gunstig lave Nord Kypriotiske prisnivået. Dykke senteret på Escape Beach er PADI sertifisert 5* les mer på PADI`s websider.  

Unge menn med redningsvester kjører vannskuter på Nord Kypros

Fallskjerm i mange farger henger etter en båt på Nord Kypros.

På søndag pleier det være ekstra god stemning på Escape Beach med DJ underholdning og skumparty. Skumfester med spill og konkurranser er ukens absolutte høydepunkt og en aktivitet som passer for hele familien.

Et steinkast unna stranden i retning vest bort fra Kyrenia, finner du en nattklubb under åpen himmel i sommersesongen. Escape Club er veldig populær med partystemning og festkledde folk som danser under stjernene. Nattklubber under åpen himmel er på Nord Kypros kun oppe i helgene.

Åpningstider Escape Beach Kyrenia:

April til slutten av oktober / begynnelsen november.
Hver dag fra 08.00 til 19.00.

Andre strender se Beste strender Nord Kypros

Det er laget poster om mange av de flotte strendene som beskrives i posten «Beste strender Nord Kypros»

Se bloggen under kategori Bad og strand