Beste restauranter Nord Kypros

Høy kvalitet og lave priser

Beste restaurant Nord Kypros tenker en nesten hver gang en tester ut en ny restaurant. Prisnivået på restaurantmåltider er lavt på Nord Kypros.  Kvaliteten er derimot høy, porsjonene generøse og utvalget stort.

Kyrenia/Girne har et stor utvalg av spisesteder fra vanlige til luksuriøse, men det er også et godt utvalg i området rundt Sea Magic Park.  Det er 5 spisesteder i gå avstand, minst 10 restauranter i tillegg ca. kun 5 minutters kjøring unna. Restaurant Gengiz Stone Castle henter og kjører hjem igjen som en ekstra service. I vinterhalvåret anbefales det å ringe de små lokale restaurantene først. Da er det begrenset åpningstid flere steder.

Gå avstand Sea Magic Park :

Poolbaren på anlegget

En uterestaurant med stoler og bord og pergola over.

Iskrem, drikkevare, salat, hamburgere, sandwich, omelette og annen lunchmat serveres her på dagtid. Baren åpnet sommer sesongen 2017. Sommeren 2019 startet det med servering av god kvalitetsmat også kveldstid. Et positivt og godt tilbud på anlegget.

Magic Cafe og Bar

Magic Cafe og Bar serverer veldig god type “europeisk vanlig mat” som er lett å like slik som sandwicher, salater, spagetti, blekksprut, omelett, hamburger og biff som serveres med den drikken kundene ønsker. Stedet er populært for beboerne i området, både pga maten, nærheten og at stedet fungerer som et sted en kan bli kjent med andre ferierende. Disse er hovedsakelig Nord Europeere med hovedtyngden fra Sverige og Norge. Det er en 5 min. rusletur fra leiligheten til Magic Cafe og Bar. En dag i uken er det karaoke- og discokveld med buffet. Det er et populært tilbud for alle aldersgrupper.

Isbil

Blid dame som er å kjøper is av en isbilmann på Kypros.

Det er 2-3 lokale isbiler som kommer innom anlegget flere ganger pr. dag i sommersesongen. De selger kuleis eller i større porsjoner til dagens familiedessert. Stor glede for barna og iselskende voksne.

Tunçay’in Yeri

mann, dame og voksen sønn sitter med mange skåler med meze forretter og venter på hovedmåltidet på nord Kyprosr

Tunçay’in Yeri ligger rett over hovedveien på den andre siden av Supermarkedet og apoteket. Det er en ca 10 min. gåtur til restauranten. En kan sitte ute i hagen i sommer halvåret, mens meze rettene kommer inn på løpende bånd.  På bildet er det kun forrettene, selve hovedretten kommer inn etterpå. God service, mat av det mer tradisjonelle slaget og kjempe-kjempe store porsjoner.

Kleftico er en kypriotisk spesialitet, som serveres kun på søndager. Da oppsøkes restauranten av mange fra lokalbefolkningen  Ellers er dette en restaurant som er populær både hos turister og fastboende, noe som er et kvalitetstegn i seg selv.

Moonshine

Moonshine ligger på samme side av veien som Tuncayin Yeri 3-400 meter i retning Esentepe (bort fra Kyrenia) opp første vei som tar av fra hovedveien. Den ligger 150 meter opp i bakken på høyre hånd. De som driver restauranten har flyttet fra et annet lokale lenger ut, slik at de er erfarne. God mat, tidvis underholdning.
Hver onsdag i 2019 hadde restauranten tilbud på «Special fileet steak night» til 85TL  (2020) Da er det ønskelig at du booker plass.  tlf: +90 533 8256 290

Turtle Bay Village

Turtle Bay Village er et ferieanlegg som ligger rett bortenfor Sea Magic Park i retning Kyrenia. Der finner en King`s Bar med Karaoke og annen underholdning, samt Village Bistro cafe.  En kan gå via ravine dalen i enden av Sea Magic Premium delen og følge veinettet inne på Turtle bay. Village Bistro har god burger og fin stemning. Kings bar ser helt forferdelig ut, men vi har hørt maten smaker godt. Vi har ikke tatt sjansen, det er så mange andre muligheter til deilig mat.

Taro restaurant Pine valley

tallerken med skjell, fisketykker og grønnsaker med mye saus på Taro restaurant.

 

Dette er en favoritt. Både pga beliggenheten, selve anlegget og menyen. Etter en litt trå start med alt for høye priser (sett i sammenheng med at det er på nord Kypros)  har de funnet sin nisje.  Fiskegryten på bildet er helt himmelsk.
Det er ca 5 minutters kjøring i retning Kyrenia/Girne hvor en tar av til venstre og kjører oppover ca 150 meter. Vi har også gått via Turtle bay village, ned på stranden i enden og opp trappen ved Turtle Bay villa området. Da holder det å krysse veien når en går opp de siste hundre meterne fra hoved veien. Ta med lommelykter eller pass på å ha batteri på mobilen til hjemturen over strandområdet.

Korinium Golf & Beach Resort

Restaurant bord med grønn golfbane i bakgrunnen og Kyrenia / Besparmak fjellkjeden som bakteppe.

Korinium Golf & Beach Resort er et lekkert 5 stjernes hotell med konferanseavdeling, 18 hulls golfbane i internasjonal standard, Spa, Tennisakademi m.m. Det er ca 7 minutters kjøring unna. Det er både lunch og middagsbuffet, eller A la carte servering. På Torsdagskvelder i sommer sesongen arrangeres Nord Kypriotisk aften med buffet og folkedans. Balkongen har en fantastisk utsikt over golfbanene, fjellene og Middelhavet og serverer lunch retter i “mektige porsjoner”. Det serveres også frokost og lunchretter frem til kl. 20.00 på strandrestauranten nede ved havet. Se flere bilder og les på blogg her.

Oppe i landsbyen Esentepe

Nærmeste landsby er Esentepe som betyr “på en forblåst topp”. En kjører i retning bort fra Kyrenia/Girne mot øst og er fremme etter 10 minutter. I den lille ganske så nedslitte landsbyen er det flere spisesteder. Vi har spist deilig omelett, chips og salat til lunch hos Remzi`s tavarena ved moskeen etter en fottur i fjellet. Les om og se bilder fra fotturen her. Her finner en også en restaurant kalt Aygurus Evi som er en lokal familiedrevet og tradisjonell restaurant. I helgene er det levende musikk og på søndager blir kjøtt tilberedt i den tradisjonelle ovnen utenfor. Retten full kebab er populær og enormt stor med 35 retter. Gå gjennom landsbyen og følg skiltene til skole og politi. Ved rundkjøringen ligger Aygurus Evi på venstre side.

Mange i området liker seg hos Tumba på venstre hånd med en gang en kommer opp til Esentepe fra hovedveien. Tumba restaurant har en fin uteplass. De serverer blant annet de tradisjonelle mezes og kebab samt mange andre typer retter.

Langs hovedveien østover

Videre østover utover kystveien ligger det flere restauranter, flere en de vi nevner her.

Sea Wise Restaurant

Kjell ERik Oseberg sitter ved et bord med palmer, noen biler og et blått Middelhav bak.

 

Dette stedet har det vært en del utskiftninger på eiersiden. Fish & chips med ertepuree er en slager, om en har mange engelske kunder. Den de serverte oss sist vi var innom, var veldig god. Ellers vil jeg karakterisere dette som et sted for hverdagsmat, ikke anledninger for feiringer eller festdager.  Efes er godt overalt,  Kjell Erik sitter på Seawise og nyter livet, med vakkert turkis hav i bakgrunnen.

Cengiz  Stone Castle Restaurant

Gruppe med familien Oseberg som sitter rundt et restaurant bord med solnedgangen i bakgrunnen.

Gengiz Restaurant er en etablert og populær restaurateur blant feriegjester i Esentepe området. Før han etablerte seg i Stone Castle drev han restauranten sin i Pine Valley, der Taro restaurant nå ligger. I Stone Castle er omgivelsene spesielt fine. Selve restauranten er en flott steinbygning som ligger helt ned ved havet. I vinterhalvåret er det hyggelig inne med fyr på peisen. Å sitte ute sommerstid på den store terrassen mot havet er bare herlig. Biffrettene er han kjent for, men også Sunday roast er populært. En får store og gode porsjoner.  Cengiz har hente- og bringeservice uten betaling, så gi beskjed om at du trenger henting når du bestiller bord på telefonnummer:   +90 533 8697 512

Coconut Karibiske Restaurant

Coconut restaurant Esentepe med utebord restaurantgjester i skumringen

Restauranten er ganske liten og veldig populær. Skal du hit er regel nr. 1 ring tidlig for å bestille bord.  Veldig krydret og god mat, som lages og serveres av et karibisk/belgisk ektepar. Vi har spontan stukket innom for lunch og da har det oftest gått bra.
På ettermiddag / kveld må det derimot bestilles. Telefon: +90 533 8867  951

«Spice Garden Indian Restaurant»

Vi fikk denne restauranten anbefalt av en leiegjest. Det er vi takknemlige for. De har kjempe god Indisk mat, noe av den beste vi har smakt. Vi har sittet ute ved svømmebassenget og inne i den kaldere årstiden, samt hentet takeaway. Nanbrødene med kokos er bare himmelske. Vi drømmer om disse hver gang vi spiser indisk i Norge. Telefonr: +90 392 821 31 31

«Joya restaurant og bar»

«Joya restaurant og bar» ligger noen minutters kjøring videre ut østover og noen hundre meter opp fra hovedveien. Crystal Bay Marina heter anlegget, restauranten ligger midt inne i sentrum av dette. Veldig rolig, rent og pent med akkurat den type retter en er ute etter. Kjøtt, grillet Seabass, gode salater etc.

I tillegg vil vi nevne Roots bar som ligger ikke så langt unna nede på den gamle kystveien i Kucuk Erenkoy. Veldig god søndagsfrokost, hyggelige engelske eiere som bor fast på Kypros.

Retning vest mot Kyrenia

Det ligger flere restauranter ned på Alagadi Beach, bla en som serverer god fisk. Følg skiltene.

Elexus 5*hotel

Diverse skåler med asiatisk mat og hvitvinsglass på Myoga restaurant Elexus.

På veien innover mot Kyrenia/Girne kommer en til Elexus hotell etter ca 10 minutter. Der er det 4 forskjellige veldig bra A la carte restauranter med gode priser. I tillegg kommer buffetrestauranten. Det flotte er at vi som ikke bor på hotellet kan, mot betaling benytte oss av tilbudene på hotellet.  Disse er Bistro24 som er åpen 24/7, Myoga asiatisk restaurant, Fiskerestaurant og en Tradisjonell Ocakbasi kullgrill restaurant. De tilbyr også setmenyer, hvor en får mange retter, dessert og så mye en kan drikke til maten for ca. 100 -125 TL for alt sammen. Vi har spist setmeny på både Myoga og fiskerestauranten, begge kan anbefales. Vi har preferanse for asiatisk mat og synes Myoga var helt fantastisk mat og vin for summen av 125TL.  Se flere bilder og les på blogg her.

Hurma restaurant

Hurma restaurant ligger langs veien mellom Elexus og Acapulco hotell. Det er en stor parkeringsplass foran restauranten, som ligger helt inntil veien. Det er alltid masse biler og mennesker på restauranten der den ligger midt i «ingensteds land». Slikt blir en jo nysgjerrig av. Plasseringen er halvveis hjem fra Kyrenia og har godt med parkeringsplasser, slik sett er den gunstig plassert om sulten gnager.

Moussaka er favoritt rett, slik må den testes ut på alle lokale spisesteder på Nord Kypros. Retten er ikke like ofte på menyen i nord, som i det gresktalende sør.  På Hurma har de en god moussaka, sammen med mange andre gode retter. Vi var veldig positivt overrasket.  Vi satt ute på terrassen med herlig bris fra havet, men har også sittet inne sammen med mange lokale en kjøligere dag. Det er alltid et godt tegn med lokale gjester, både når det gjelder kvalitet og prisnivå.

Etter ytterligere  kjøring på hovedveien inn til Kyrenia, begynner det etter Acapulco hotell, å bli svært tett med butikker og restauranter.

På toppen av fjellovergangen på veien inntil til Nicosia

Buffavento  tradisjonelle restaurant

På toppen av fjellovergangen på veien inntil til Nicosia ligger restauranten. Innredningen er i tre, fra gulv til tak, med store trebjelker og vakkert skårne detaljer. Puter og stoff har tradisjonelle vevde mønster, så stilen på stedet er helt gjennomført Kypriotisk. Om sommeren er det svalt og godt i høyden og en har fin utsikt til landemerket «5 Fingers Mountain». Maten serveres fra det tyrkiske og kypriotiske kjøkkenet med mange kalde og varme mezeretter,  sammen med kjøtt som kebab og kylling. De er kjent for sine kjempestore hjemmelagde brød, som serveres til måltidet. Kleftiko serveres på søndager, husk å bestille bord.

Restauranten får flest plusser for originalt interiør og plassering. Maten, tja, den var ikke noe å rope hurra for sist vi var der. Det var en jul og hele familien hadde gått runden rundt Besparmak fjellet «five fingers». Det kan være de hadde en dårlig dag?

KYRENIA/ GIRNE

Det er et stort utvalg og mange restauranter i Kyrenia sentrum kunne vært anbefalt. Vi vil anbefale noen svært få og dele av våre erfaring som turister.  Type rullekebab med kefir er sikringskost for de lokale, og kan kjøpes for en veldig billig penge ( ca. 20 nok.)  på utallige steder. Innbyggertallet i Kyrenia/Girne er ca 34 000, mens det er listet opp 235 restauranter på Tripadvisor`s restaurantoversikt over byen.

Cratos Premium 5*Hotel

Port Cratos med flere typer restauranter opplyst på kveldstid med laserlys fra nattklubben the Cage.

Cratos Hotel sin fornøyelses del Port Cratos ligger på baksiden ned mot vannet og huser flere restauranter og en populær nattklubb. La Matta er en italiensk restaurant, Golden Cage er en libanesisk restaurant med magedans etc., China Rouge som er en asiatisk restaurant, 13 oysters bar,  Mey Blue, Mad, La Plage, Ocakbaşı grillrestaurant er alle restauranter eller bar/nattklubber på Port Cratos. Kjøretiden inn er ca 25 minutter. Se flere bilder og les bloggen her.

Kyrenia gamle havn

Kyrenia Havn er et pittoresk og koselig sted som minner en om tidligere tider. Restaurantene ligger som perler på en snor med kelnere som prøver å få din oppmerksomhet. Det er det eneste stedet på Nord Kypros, som kan minne om den pågåenheten en kan møte i Tyrkia. Restaurant Sandal er en fiske restaurant av god kvalitet, Carob Italiensk restaurant, som er best på kun pizza, har noen flotte utsiktsbord,  “Six brothers” anbefaler noen. Les blogg og se flere bilder fra havnen her.

Hürdeniz fiskerestaurant ( og kjøtt)

Armer av blekkspruten octopus og grønnsaker på en grillplate på Hürdeniz restaurant. Beste octopus restaurant Nord Kypros.

Hürdeniz har blitt en ny restaurantfavoritt, fordi sjømat generelt er en Oseberg favoritt. De har nemlig grillet blekksprut (octopus) på menyen.  Pr.2019 var det en hurtig restaurant  ved Lemar supermarked på andre siden av Pasha Casino. Det er en helt ny restaurant i Kyenia gamle havn ved navn Hürdeniz Corner. I Karaoğlanoğlu i retning av Alsancak ligger en fisk og kjøtt restaurant med samme navn.

Ego Bar

Ego bar ligger få meter opp fra den gamle havnen. En går opp noen historiske gamle trapper og en rullestein gågate til det gamle sjarmerende bygningen der den holder til.  Om sommeren er det deilig ute i hagen med DJ eller levende band. Her har jeg fått den beste mojito laget noen gang, utenfor et spansktalende land.

Kyrenia Palace Jakaranda Restaurant

Restauranten ligger i en nydelig bakhage med murer rundt midt inne i gamle byen i Kyenia. Det er ikke lange veien opp ifra havnen. Det er ikke selve bakhagen som er så flott, men hele restaureringsprosjektet av dette boutiquehotellet.  Hele stedet har en utrolig atmosfære. Selve hotellet er i øvre prisklasse, måltidene også. Sammenliknet med norske restaurantpriser lå en bedre biffmiddag på ca 100 TL. Prisen avhenger av kursen som varierer mellom 1,3-1,6 pr. TL. Dette kan en se om en får et bord og spiser inne. Veldig god mat, vi måtte flytte inn halveis i måltiden da det var en tidlig mars kveld og kaldt selv for skandinaver.

Azure Restaurant

Like ved ligger Azure restaurant med Middelhavsmat. En hyggelig restaurert bygning med blå vinduslemmer. det gir en skikkelig middelhavs «feeling». Blant annet serverer de en grei moussaka både med og uten kjøtt. Vi merker at vi blir fort lei alt det grillede kjøttet, som de lokale elsker. Da er det godt med andre typer mat.

Murfy’s Restaurant & Bar

Gatebilde fra den enveiskjørte sentrumsgaten i Kyrenia med tosa solnedgangshimmel og lys i butikker. Ikke den beste restaurant Nord Kypros men populær blant unge.

På torget  i retning den store ottomanske gravplassen og parkeringsplassen ligger Murfy’s Restaurant & Bar. Den er en favoritt for familiens yngste mann. Der får en mange forskjellige typer sider, god pizza, clubsandwich, småretter av mange slag, hamburger etc.  Vegg i vegg ligger  Cafe George – et «ekte engelsk vann hull» med livsendinger av engelske fotballkamper samt noe matservering. For de som liker fotball altså.

The House, Colony hotel

Inngangspartiet på Restauranten the House i Kyrenia med interiør i gammel colonial stil og kvalifiserer til den beste restaurant Nord Kypros pga stilen.

The House Loungebar and Restaurant finner du i en lekker lav bygning i kolonistil i sentrum av Kyrenia. Den går for å være en av de bedre restaurantene i området. Bygningen og interiøret er en opplevelse i seg selv. Vi feiret en bursdag der og koste oss veldig. Vi var 4 personer med forrett og hovedrett, vin, kaffe og noe dessert. Regningen kom på ca 1000 Norske kroner. The House er en del av Colony Hotel.

Misty Fish Restaurant, roofterracce Colony Hotel

Misty Fish Restaurant ligger på takterrassen til Hotel Colony. Restauranten er et luftig og deilig alternativ. De har setmeny til en god pris, med de tradisjonelle meze forrettene, sjømat forretter, og valg mellom forskjellig type fisk til hovedrett. Da er det ofte stekt Seabass som på norsk heter sjøabbor, eller SeaBream som kan oversettes som sjøbrasme. Dorade som en kan kjøpe i Norge er ikke helt det samme, men noe «i samme gaten».  Flott utsikt til det opplyste Bellapais klosteret om kvelden og andre opplyste bygninger.  For adresse og mer info på hotellet hjemmeside her

Ezic Peanuts

Mennesker som sitter ved restaurantbord på Ezic peanuts Kyrenia som ligger helt ned i vannkanten. pga beliggenheten kåres av mange til den beste restauranten på Nord Kypros.

Ezic Peanuts har en fantastisk beliggenhet helt nede ved vannet like bak Kyrenia Castle. Et moderne og nytt interiør innendørs og en stor utvendig terrasse helt nede ved havet gjør dette til et populært sted. Legger en til en stor meny med moderne, internasjonal og lokal  mat til veldig rimelige priser, blir dette fort en favoritt. Kjøre tid fra Sea Magic Park er 30 minutter. Klippene i havet og Kyrenia Castle, som kan sees på avstand, er opplyst på kveldstid så da er det stemningsfullt.

Lords palace 5* hotel

Ung mann som skuer ut over havet på Skybar Lords hotel Kyrenia

En av nykommerne på luksushotell himmelen i Nord Kypros er Lords Palace. Hotellet har en fantastisk Sky bar og i en type fornøyelses gate på baksiden av bygget, ned mot havet ligger Bella Marin. Den rommer bla flere restauranter, shishalounge, bar etc. Se på hotellets egen side.

Pasha Ocakbasi (kullgrill) Roof Terrace restaurant

Grand pasha er en hotel kjede med et ganske så storslagent inngangsparti til sitt casino. På takterrassen er det en tradisjonell Okacbasi restaurant, dvs med en enorm kullgrill i lokalet hvor kjøttet stekes. Vi bestilte Set menyen der til 75TL og med 25 tl for 3 glass fransk vin itillegg for de som ønsket vin til. Aldri i vårt liv har vi blitt servert mer mat på tilsvarende restauranter. Veldig god kvalitet på maten og svært oppmerksom kelner, til tross for noe beskjedene engelsk kunnskaper.  På andre halvdel av takterrassen er det en veldig populær og stilig bar. Mange yngre og voksne med ungt sinn, finner en der. Les mer og se flere bilder på hotellets hjemmeside.

Avanti Patisserie og restaurant

Dette er stedet å gå når en ønsker litt normalt Europeisk cafeliv igjen. Avanti Patisserie & Brasserie ligger i rundkjøringen akkurat i det en kommer inn til Kyrenia. Innredningen er veldig moderne med fargerike stoffmønstre på stoler o.l. Vi har vært der for bubbletea, milkshakes,  lunsj og middag. Og selvsagt for en god kopp te og muffins. På menyen i tillegg til kaker finner du omeletter, pannekaker, quesadillas, klubbsmørbrød, mini hamburgere, flere typer pasta samt noen vegetar varianter. Dette er et moderne, lekkert men også svært koselig sted som anbefales på det sterkeste.

SushiCo restaurant

Interiør fra restaurant Sushico Kyrenia.


Restaurante
SushiCo
er en del av en kjede på 30 restauranter totalt i Tyrkia, Kosovo og Macedonia. Prisnivået ligger noe over andre spisesteder, men akk så godt. Når vår yngste er på Kypros, eller vi har vært på jobb i Alsancak området, blir det ofte middag her på vei hjem. De serverer andre ting en bare sushi. Du kan velge blant masse gode nudelretter og  andre varmretter, bentoboxer til lunch  etc.

Archway Restaurant

Archway restaurant bygning fra utsiden er den av typen Meyhane den beste restaurant Nord Kypros. Her med blå himmel over.

Archway Restaurant er en type Meyhane restaurant hvor du kan få en tradisjonell kypriotisk mat opplevelse av høy kvalitet. Dette kalles på Nord Kypros en «full kepbab». Da får en alle de autentiske rettene  med kalde og varme mezes først. Deretter kommer alle de varme kylling-,  lamb- og oksekjøtt rettene en etter en inn på bordet. En er så mett at det er vanskelig å huske sist en hadde spist så mye. Første gangen en spiser et slikt måltid så går en ofte på en smell, dvs en spiser seg mett på forrettene. Med erfaring så lærer en og fyller på med litt raki underveis for å fordøye. Hvis ikke anbefales en liten medbrakt «Underberger»  i vesken.

Archway er i tillegg kjent for sitt gamle og identiske interiør med tre møblement.  Restauranten ligger i den delen av Kyernia som heter Zetinlik. Det er i det området olivenfestivalen arrangeres og en mener at tempelridderne bodde. På vestsiden av Kyrenia går Archway for å være en av de beste for tradisjonell mat.

Bellapais kloster og landsby

ligger 13 minutters kjøring opp ifra Kyrenia Harbor. Stedet er et “must” å se når en er på Nord Kypros. Sightseeingen kan kombineres med å innta et deilig måltid. Det er flere restauranter i Bellapais landsby, men her er våre favoritter.

Kybele Restaurant

Restaurantbord med Bellapais klosterruiner i bakgrunnen er en av de beste Beste restaurant Nord Kypros opplevelser.

Kybele Restaurant er en favoritt pga av sin fantastiske beliggenhet. En kan enten se på utsikten nedover mot Kyrenia by og havet eller på kveldstid se på den opplyste Bellapais Abby. En sitter bokstavelig talt i Klosterhagen til dette flotte klosteret, med en over tusen år lang historie. Påskeaften har vi spist her og sett fullmånen lyse ned på klosteret. Det skaper en helt magisk stemning. Stedet er svært populært for forlovelser og bryllup, kommersielle kick-off og en hver liten eller stor anledning.

Bellapais Gardens Restaurant

Bellapais Garden sier mange er den beste restaurant Nord Kypros. Her med en Collage av restaurantbilde, klosteret og Feriehusmiddelhavet med Presidenten TRNC.

Bellapais Gardens er et boutique hotell beliggende rett nedenfor klosteret. Restauranten går for å være en av Nord Kypros beste. Om vinteren sitter en inne i den koselige hovedbygningen, mens en sitter rundt svømmebassenget ellers. Etter mange strålende anbefalinger var vi her i påskehelgen 2017.

Da møtte vi presidentene på Nord Kypros i samtale med FN`meklingsmann i fredssamtalene Espen Barth-Eide. Vi  spurte pent og fikk lov å ta et bilde av presidenten og Barth-Eide. Det var stor stas!! Vi heier på dere begge poengterte vi. Dessverre gikk ikke forhandlingene helt i mål.  En trøst får være at så lang som disse kom vedrørende konfliktområdene, er lenger enn noe forhandlingsteam har klart. På Nord Kypros den kvelden ble det kort mellom vanlige folk og politiske begivenheter, som verden følger med på.  Se på serverings stedets webside her.

På vestsiden av Kyrenia med Karaoğlanoğlu og Alsancak

På vestsiden av Kyrenia med Karaoğlanoğlu og Alsancak områdene er det et tett nettverk av svært gode lokale restauranter, samt at en har alle de store hotellenes tilbud.  Les mer her om når vi var på den italienske restauranten på Merit Premium.  Deretter er tilbudet med restauranter stort på Lapta»stripen». Spesielt har vi kommet over svært gode fiske restauranter i dette området. Det må vi komme tilbake til ved en senere anledning. Det er så mange å velge fra, med mye godt å prøve seg på. Helt hypotetisk, spiser du på forskjellige restauranter hver gang du er på Nord Kypros, vil du være sikret nye opplevelser hver gang i mange, mange år fremover.

Bon appétit!