Beste strender Nord Kypros

Hører du stranden «kalle på» deg?

Beste strender på Nord Kypros kan nås fra Sea Magic Park Esentepe med korte til middels kjøreturer. Vi starter helt lokalt på anlegget og ser deretter videre utover i avstand. Er du glad i å tilbringe tid på en badestrand som ikke er overfylt, vil du stortrives på Nord Kypros. Du finner norske badetemperaturer på Nord Kypros i vinterhalvåret og fantastiske bade temperaturer fra mai og ut november.  I tillegg finner du Middelhavets klareste og reneste badevann. Tøffinger og barn bader året rundt i havet.

Badetemperaturen på Kypros er fra 21 grader i vannet i mai til det topper seg i august med 28 grader. Ganske overraskende holder temperaturen seg lenge, slik at i oktober er det 26 grader i snitt, 24 grader i november og over 20 grader helt frem til nyttår.

2 småjenter som sitter i vann kanten på standen på Deniz Kizi Beach Alsancak Kyrenia Nord Kypros

 

Det er mange bade og strand muligheter. Noen er i gå avstand, men mange flere muligheter finnes i nærheten og langs hele kysten. Disse krever da en mulighet for transport, f.eks leiebil.  Nord Kypros kan en finne sin helt egen strand for dagen, om en ønsker det. Uansett er det er sjelden overfylt på noen av strendene. Under ser vi på noen av beste strender Nord Kypros av veldig mange muligheter. Det er mange, mange, mange flere………

 I gåavstand fra ferieleilighet

Hovedsvømmebassenget

Hovedbassenget Sea Magic Park FeriehusMiddelhavet Monica O. Oseberg

Bassengområdet ligger rett bak leiligheten vår. Det har egen liten barnekulp, solsenger og dusjer. I tillegg finnes 3 mindre utebasseng kun minutters gange unna hovedbassenget. Alle 4 bassengområdene har solsenger, parasoller og dusj.  På dagtid i høysesongen er det servering av drikke, is, lunchretter etc. fra basseng baren. Fra og med sommeren 2019 starten en også med servering av mat kveldstid. Det er et kjempe godt tilbud for nærmiljøet.

Inne i SPA avdelingen ligger det innendørs oppvarmede svømmebassenget, som kun til bruk for anleggets beboere.

I tillegg er det et innendørs basseng med oppvarmet vann inkludert sauna, steamdusj, Spa og Hamam (Tyrkisk bad) til fri benyttelse. I tillegg kan en en booke seg behandlings timer og egenpleie for egen regning. Prisnivået for egenpleie og kropps behandlinger er normalt 1/3 av det norske.  Dette tilbudet ligger inne i service bygningen og er spesielt et deilig tilbud i vinter sesongen.

Utvalg av Naturstrender

En naturstrand ved Sea Magic Park Esentepe Nord Kypros med stille hav

Anlegget har egen privat naturstrand. Stranden ligger kun 150 meters gange fra leiligheten. Å bo så nærme stranden, er en luksus en sjelden opplever ved nye boliganlegg  for helt vanlige mennesker ved Middelhavet. Har en følsomme føtter er det fint med badesko. Langs kantene av bukten er det veldig fint å snorkle. Mange forskjellige fisker i forskjellige størrelser. De færreste ligger å soler seg her, de drar til strandklubber, ligger ved svømmebassenget eller på takterrassen. Det er støpt en «gangsti» helt fra veien på anlegget 30 meter nedenfor vår leilighet, og ned til stranden. Rekker vi det, er vi nede å bader hver dag.

Vi går også til andre naturstrender som ligger rundt anlegget. Det er flere å velge på.

Naturstrand som ligger langs den gamle kystveien som går ut fra Sea Magic Park anlegget.

 

Svømmebassenget ved Magic Restaurant

Sea Magic Esentepe svømmebasseng sett ovenifra med noen mennesker som ligger og soler seg.

På søsteranlegget, fase 1, hvor Magic Restaurant og Bar ligger, finner du et basseng til med god størrelse. For deg som ikke er så glad i livet på en badestrand er anleggets mange soling områder et flott valg. Dette ligger 3 minutters gange i retning mot hovedveien. Der kan hele familien bade og sole seg, eller foreldrene lese nyheter, sjekker mail på Magics Wifi eller  rett og slett kan en slappe av i skyggen, med noe leskende å drikke eller et godt måltid. Restauranten er også oppe på kveldstid. Det er i tillegg to mindre svømmebasseng med solsenger og parasoller på Sea Magic Park området.

 I retning vestover mot Kyrenia / Girne

Korineum Beach Club

Korineum stranden med klart turkist flott vann og en molo bak.

 

Korineum golf & strand klubb har egen badestrand som vi liker oss veldig godt på.  Stranden ligger 6 minutters kjøring i retning Kyrenia/Girne fra Sea Magic Park.Inngangspenger er 15 Tyrkiske Lire (ca. 40 Nkr.) og inkluderer tilgang på strandbar med matservering, skifterom, dusj, toaletter, parkering, solsenger enten på stranden, plattingen eller på gressområdet på den øverste delen. Les på bloggen og se flere bilder.

I tillegg kan du se filmsnutten  fra Korineum Beach under:

YouTube video
Spill avPlay

 

Alagadi Turtle offentlige strand

Alagadi beach årets første bad på en av de beste strender Nord Kypros

Alagadi Turtle Beach er en offentlig badestrand og åpen for alle. Dette er en naturstrand som er en favoritt for mange, samtidig er den en av de beste strender Nord Kypros. Den ligger ca. 10 minutter kjøring unna Sea magic park. Det er ikke inngangspenger på de offentlige badestrendene. her må en medbringe strandsenger, madrasser og parasoller selv og det er kun toaletter på strandrestaurantene. Det er tre forskjellige innkjøringer til enorme standen.

Alagadi 3 ligger nærmest Sea Magic Park. Der ligger det en strandrestaurant. Det er flere restauranter ved Alagadi Turtle Beach 1 og 2. Om sommeren er stranden stengt etter kl. 20.00 pga arbeidet med vern av skilpaddene redene og arbeidet med å sette ut skilpaddebarn. Bildet over er tatt under årets første bad en påskedag i slutten av mars.

Elexus 5*Hotel

Solsenger under en parasoll på stranden Elexus hotel Esentepe Nord Kypros

Elexus Hotel, Spa og Casino åpnet i 2016.  Avstand fra Sea Magic Park er  ca. 14 minutter med bil. Hotellet har 5* og på Websidene skriver de om badeland med 10 sklier, flere basseng, restauranter, bowling, vannaktiviteter m.m. Restaurantene er av god kvalitet, godt prisnivå og er tilgjengelige for alle.

Det må betales for å kunne benytte Elexus sin 5* badestrand, badefasilitetene, moloen og vannlandet.  Prisen for hele dagen pr. voksen person er 150 TL (sesongen 2018) 30 TL ekstra for full lunch inkl. drikkevarer av alle slag. Barn halv pris og de aller yngste var gratis. Se flere bilder og les om Se flere bilder og les om  badeland og bowling på bloggen.

 Acapulco Resort hotell og strandklubb

Acapulco Resort Convention SPA Hotel ligger 16 minutters kjøring fra Sea Magic Park. Hotellkomplekset har et stort  grønt uteområde og en kjempe flott badestrand.  En betaler inngangspenger ca 25 TL for å benytte hotellets fasiliteter. Stranden er en langgrunt med gylden sandstrand, tillegg finnes det svømmebasseng med flere vannsklier, barneaktiviteter, spisesteder, strandbutikk m.m.

Mellom Acapulco og Cratos, og videre inn til Kyrenia ligger det flere offentlige strender og små strandklubber. De tar vi ikke for oss her nå. 

Port Cratos strandklubb

Langgrunt turkis vann med Coco bongo island bak på Port Cratos beach club Kyrenia. En favoritt til beste strender Nord Kypros.

Port Cratos er strandklubb  med en nydelig lagune som tilhører luksushotellet Cratos, Det ligger i utkanten av Kyrenia/Girne, ca. 25 minutters kjøring fra Sea Magic Park. En betaler inngangspenger ca. 25 Tl for å ligge i lagunen på Cratos Hotell sin badestrand.  Da kan en fritt benytte fasilitetene som inkluderer strandsenger, toaletter, strandbarer, spisesteder etc. I tillegg kan en leie en cabbana helt ytterst på lagunene for hele dagen. Forfriskende frukt og drikke er da med i prisen.  Vannsport aktiviteter av forskjellig slag tilbys  i høy sesongen.

 I retning østover mot Karpaz halvøyen:

Esentepe Public Beach

Det rimeligste strandalternativet som har den kortest reisetiden, er Esentepe stranden bak Tempo. Esentepe kommunale og offentlige badestrand ble åpnet sommeren 2016 og ligger nede ved havet, bak supermarkedet Tempo. Stranden ligger ca. 10 min. kjøring unna, har godt med parkerings plasser, strandbar med lett servering, toaletter og dusjer.

I motsetning til på Alagadi turtle Beach som også er en offentlige strand, kan en her leie solmadrasser til sengene og parasoller til veldig rimelige priser. I  pr. juli 2016 var det ca. 3-6 TL . I tillegg finnes  en beachvolleyball bane, som kan benyttes gratis.

Kaplica Beach

Mann som skyller badetøy på en av de beste strender Nord Kypros.

Kaplica badestrand er langgrunt, finkornet og veldig fin. Det tar ca 30 minutters tid å kjøre dit fra Esentepe. Madrasser og parasoller leies ellers ingen inngangspenger. En strandbar med enkel servering ligger rett på stranden mens, Kaplica hotell ligger rett bak med restaurant og strandbutikk. Rett bak stranden oppe i fjellene ligger ruinene av Kantara Castle på 550 meters høyde. Den er 1 av 3 historiske festninger som vitner om korsfarere og Middelalderkonger tilstedeværelse på øya i tidligere tider.

Golden Beach Karpaz
en selvsagt kandidat på beste strender Nord Kypros listen

Golden Beach en flott dag i desember gylden sand og blått hav

Golden Beach på halvøya Karpaz (nasjonalpark) er badestranden over alle badestrender. Det er en 100% naturstrand av det utrolig vakre slaget. Dette er den absolutte kandidaten til topp plasseringen blant de beste strender Nord Kypros. Ord som “av en annen verden”, “det siste uberørte stedet i Middelhavet” m.m. Fra Sea Magic Park til Dipkarpaz som stedet heter, er det en drøy 2 timers kjøretur.

Siste delen er på noe grove og landlige veier. Besøket kan kombineres med andre severdigheter området er kjent for. Det er spisesteder og noen enkle overnattingssteder i nærheten som Big Sands Bungalows. Les to forskjellige blogg innlegg om Karpaz. Det første er fra en desemberdag og det andre mer om Golden beach. Det er lett å forstår hvorfor  Nord Kypros, kalles Middelhavets Cuba.

Vest for Kyrenia

Alsancak 

Escape Beach Club

Escape beach en av de beste strender nord Kypros med fjellene bak og en badebåt som har stoppet opp.

Escape Beach Club ligger i Alsancak på andre siden (vest) av Kyrenia/Girne, en kjøretur på ca 45 minutter fra Esentepe. Dette har lenge vært den første og mest kjente strandklubben og en av de lokale sine favoritt strender Nord Kypros. Det er spesielt en populær badestrand for ungdommen.

Båtturene som går utifra Kyrenia Havn stopper ofte her for å tilby vannsport. En kan velge å kjøre bananbåt, vannscouter, vannski, kano, pedalbåt, fallskjerm (etter båt) eller dykke. Det er flere spisemuligheter og en kan velge å tilbringe dagen på gresset, bryggen eller den gyllne sandstranden.

 På kvelden forvandles stedet til en utendørs nattklubb, som er en av Kyrenia`s mest populære. På vestsiden av Kyrenia/Girne er det flere større hoteller i kjeden Merit med andre flotte strandklubber. Les her om vårt besøk på Merit Royals italienske restaurant. 

Denizkizi strand

Denizkizi Beach er en strandbukt som tilhører hotellet med samme navn. Stedet er langgrunt, med herlig rolig badevann og en god herlig familiestrand. Denizkizi stranden er en av Feriehusmiddelhavets favoritt strender Nord Kypros. Du finner en strandcafe, minibutikk, bar, skiftemuligheter og parkering som følger med i prisen på inngangsbilletten. Den var ca 20 Tl  i 2018.

Ved å betale noe ekstra får en med mat og drikke. Spør ved ankomst.  Det er tilbud om vannsport i forbindelse med stranden. Hotellet har et live webkamera på stranden. Ta en titt inn på hotellets side. 

Camelot Beach

Camelot Beach Nord Kypros en rolig dag i starten av oktober.

Camelot Beach ligger vinklet litt annerledes en de andre strendene. Det kan være en fordel helt avhengig vindretningen. Ved innkjøringen til stranden ligger en knøttliten supersøt bysantinsk kirke som passer godt til navnet på stranden. Solsenger er til leie og det er restauranter og bar på stedet.

I Alsancak området har en i tillegg Alsancak kommunal strand som er under bygging, Osiris Beach, Monte Mare Beach, strandklubber på de fire Merithotellene som ligger her, samt Kervansaray stranden.

Famagusta området

stranden med spøkelsesbyen i Famagusta til venstre bak stranden i Famagusta.

På bilde over ser en badestrand utenfor Palm Beach Arkin Hotel Famagusta. Stranden er kommunal og åpen for alle. Stedet er populært hos ungdommen og en av favoritt strender Nord Kypros for turister som ønsker å se Varosha Maras spøkelsesby. Til venstre på bildet over og bak oss ligger “The Green line” med den avstengte byen Varosha, som også blir kalt spøkelsesbyen / ghosttown. Det var her jetsett Europa levde glade dager i -60 og -70 årene. På denne stranden eksisterer det et bilde av Abba på ferie.  Det var rett før de slo igjennom, mens de underholdt på et av hotellene om kvelden.

Long Beach Iskele

Long Beach Iskele området har flere av de beste strender Nord Kypros.

Long Beach utenfor Famagusta er en langgrunn, vakker og barnevennlig badestrand. Kjøreturen ditt er ca 1 time. Fra Long Beach til Famagusta by tar det kun 10 minutter. Hele kysten fra Famagusta mot Salamis antikke ruinby, er et flatt område med flotte strender. Noen av de er Silver Beach , Glapsides Beach (populær hos ungdommen).

Vestkysten

Morphubukten

Guzelyurt - Morfou på veskysten Strandlinjen Morphoubukten med Troodosfjellene i bakgrunnen.

Vestkysten og Morfou bukten er ikke det tettest befolkede området av Nord Kypros. Men strandlinjen er lang og lekker, og det finnes små strandklubber med bademuligheter og strender til offentlig bruk. Som her utenfor Apfrodite holiday village. Spør en kitesurfere så vil de trolig si at de beste strender nord Kypros finnes i Morfou bukten. Dette området har godt med vind og er av den grunnen et «kitesurfers paradise».

Enda ikke mett av
late dager på en badestrand?

Den greske delen av øya har en et stort antall fantastiske strender man kan besøke når man «er ferdig» med å utforske de beste strender Nord Kypros. Disse strendene er derimot et helt annet prisnivå på, de er mer «turistifisert» og med mye folk i sommersesongen. Alle disse valgmulighetene gjør Kypros til den fantastiske destinasjonen den er!